Intervija ar Latvian Craf Beer pārstavjiem

3Latvian Craft Beer – jauns, bet ļoti perspektīvs produkts Latvijas tirgū. Par mazo Latvijas alus darītavu apvienošanu pagaidām vēl ne visi zina, bet tie, kuriem jau ir bijusi izdevība iepazīties ar to, un pamēģināt alu, ar pārliecību var teikt, ka projektam būs lieliska nākotne!
Par koncepciju, ideju un grandiozajiem plāniem mums pastāstīja Latvian Craft Beer pārstāvji, kā arī savu viedokli par alu izteica arī “3 pavāri” restorāna darbinieks.

Persona: Rolands Zaharovs un Erlens Jansons
Organizācija: Latvian Craft Beer
Amats: Rolands – īpašnieks un aldaris, Erlens – direktors un projekta vadītājs.
Kā uzsākāt uzņēmējdarbību: Tas sākās sen, pēc gūtās pieredzes un dzīves Austrālijā.
Galvenais sasniegums šajā posmā: Uz doto brīdī mēs piedāvājam vienpadsmit izcilas kvalitātes alus šķirnes, kam piemīt unikāla garša, mums ir pievienojušies daži no labākajiem Latvijas restorāniem, kā arī cilvēki augsti novērtē Latvian Craft Beer produktu.
Kompānijas kredo: “Mēs radām garšu!”

– Latvian Craft Beer – ir pavisam jauns produkts mūsu tirgū. Kā jūs nonācāt pie idejas apvienot mazās alus darītavas? Kā tas viss sākās? Un kādas ir jūsu koncepta īpašības?
– Tas sākās, kad es devos studēt uz Austrāliju 16 gadu vecumā. Tur pirmo reizi, ieraudzīju kā darbojas šādas apvienības vietējās saimniecībās. Man iepatikās šī ideja, un pēc atgriešanās Latvijā piedāvāju to mazajām Latvijas alus darītavām. Pieredze jau bija, kā arī vīzija par to, kā tam visam būtu jāstrādā, tāpēc uzsākšanas process bija vieglāks. Koncepcija vienkārša- mazo alus darītavu apvienošana, lai izveidotu augstas kvalitātes loģistikas un piedāvājuma servisu.

– Kāpēc izvēle krita tieši uz šim alus darītavām, ja pastāv arī citas? Kāds bija visgrūtākais posms, jūsu idejas realizācijā?
– Kāpēc izvēlējāmies tieši tās ražotnes bija atkarīgs no dažādiem faktoriem. Pirmkārt, bijām vērsušies pie tuvākajiem kaimiņiem. Otrkārt, izmantojam savus kontaktus. Un, protams, svarīgāko lomu nospēlēja alus un tā garša. Orientējāmies uz augstas kvalitātes produktu, lai klientiem patiktu un attiecīgi šim produktam par visiem simts procentiem jāpatīk arī mums pašiem. Atlases kritēriji ietvēra tādus faktorus kā produkta ekskluzivitāte, jaunums un alus darītavu potenciālu, jo katrai mūsu piedāvātai šķirnei vajadzēja būt īpašai, ar unikālu garšu un savu specifisku neatkārtojamu niansi.
Papildus jau stāstītajam- mūsu apvienības alus darītavas ģeogrāfiski pārstāv visi četri Latvijas novadi. Atrodoties dažādās valsts pusēs, alus darītavās var pastāstīt par alus pagatavošanas kultūru un katras Latvijas reģiona alus garšām.

– Kādi ir ieguvumi alum no mazajām alus darītavām atšķirībā no rūpnīcas analogiem? Vai alus šķirnes no mazām alus darītavām arī atšķiras pēc blīvuma, alkohola satura un garšas?
– Priekšrocība ir produkta kvalitāte, jo mazās alus darītavas izmanto tikai labākās izejvielas alus ražošanai. Ierobežotais skaits ļauj netaupīt uz izejvielām, un darīt visu, kas nepieciešams, lai sasniegtu perfektu garšu. Un nav svarīgi vai būs nepieciešams iegādāties dārgu iesalu, vai izmantot vairāk izejvielu ražošanā.
Protams, ir atšķirības, bet tos atšķirt var tikai alus zinošie cilvēki un tā cienītāji. Ja runājam par garšu, tad pat alus no vienas alus darītavas katru reizi nedaudz atšķirsies, jo redziet, tas ir tāpat kā ar labu vīnu- galarezultāts ir atkarīgs no daudziem faktoriem: gada, ražas, saules daudzuma, u.c.
Turklāt mūsu alus, galarezultātā ir pieejams arī pudelēs, turklāt, izmantojot jaunākās pudeļu aizpildīšanas tehnoloģijas, mūsu alus realizācijas laiks, ir no divām nedēļām līdz pat trim mēnešiem. Kopā ar crafta alus unikālo garšu, tas var radīt lielisku konkurenci rūpnīcas analogiem.

– Jūsu alu var atrast ne tikai restorānos, bet arī veikalos. Kādos veikalos tos var atrast, un kādi ir nākotnes plāni par realizācijas paplašināšanu?
– Mēs paši nepiegādājam alu uz veikaliem, šīs darbības ir pašu alus darītavu iniciatīva. Kaut arī mēs esam apvienība, katrai alus darītavai ir savs viedoklis un skats uz lietām. Ja mēs runājam par Latvian Craft Beer, mēs piegādājam alu tikai restorānos, jo mums ir svarīgi zināt, ka klients ir saņēmis ne tikai kvalitatīvu, bet arī ekskluzīvu produktu- tādu, kuru nenopirks tuvākajā veikalā.

– Jūsu Primārā mērķauditorija: vietējie iedzīvotāji, vai tomēr tūristi? Kā arī, esam dzirdējuši par jūsu plāniem, kas saistīti ar ekskursijām uz alus darītavām. Tā saucamās alus tūres. Vai turpināt attīstīties šajā virzienā?
– Mēs orientējamies gan uz vietējiem, gan uz tūristiem. Gan vieni, gan otri ir jāiepazīstina ar Latvijas kvalitatīvo produktu, tieši to, kuru piedāvājam mēs.
Ir tādas domas un īpaši attiecībā pret Madonas alus darītavu. Ir par agru apspriest visas detaļas, bet mēs vēlamies, lai šī alus darītava kļūtu ne tikai par apskates objektu un rūpnīcu, bet arī par labu atpūtas vietu. Kaut gan arī tagad jūs varat atbraukt un apskatīties kā mūsu alus tiek brūvēts, pat mūsu veikalā pie alus darītavas, viena siena ir no stikla, līdz ar to jūs varat apskatīt alus cehu.

– Ko jūs vēlētos pateikt potenciālajiem klientiem par savu produktu? Kādi būtu jūsu ieteikumi?
– Atklājiet sev mūsu produktu un vienkārši nobaudiet lielisku Latvijas crafta alus garšu.

Jautājumi restorāna “3 pavāri” pārstāvim.

– Cik ilgi jūs sadarbojaties ar LCB? Kādu alu no LCB piedāvātajiem variantiem var atrast jūsu restorānā?
– Ar Latvian Craft Beer sadarbojamies kopš pagājušā gada novembra. Pie mums jūs varat atrast un nobaudīt tādas šķirnes, kā Madonas, Raiskumietis tumšais un gaišais, Saldalus.

– Ko jūs varat pastāstīt mums par šā produkta popularitāti? Vai jūsu viesi bieži ieskātas piedāvājumā? Piedāvātās alus šķirnes spēj vairāk ieinteresēt vietējo pircēju vai tomēr ārzemnieku?
– Alum ir liels pieprasījums, viesi ir priecīgi, un jāsaka, ka gan vieni, gan otri, novērtē piedāvāto alu. Gardēži un alus cienītāji ir gan starp vietējiem, gan starp ārzemniekiem. Latvian Craft Beer var mierīgi uzskatīt par eksotiku tūristiem, jo katrā valstī alus brūvēšanai ir pilnīgi atšķirīga kultūra.

– Vai ir kādi plāni par ierobežotāku alus izmantošanu, piemēram, kulinārijas mērķiem? Gaļas marinēšanai, vai mērces pagatavošanai.
– Protams, mums ir šādi plāni. Pat tagad pievienojam Latvian Craft Beer dažādiem ēdieniem, un uz tā bāzes gatavojam īpašas mērces. Piemēram, tagad izmantojam strausa tartarā, jo kā sen zināms- alus ēdienam piedod īpašu garšu!

– Ko jūs ieteiktu sava restorāna viesiem alus izvēles jautājumā? Kāds tieši alus vairāk garšo jums?
– Iesaku izmēģināt katru no tiem, jo viņi visi ir dažādi un visi baudāmi. Man personīgi garšo gaišais alus, tāpēc es došu priekšroku Madonas alum. Bet viennozīmīgi no visām piedāvātajām šķirnēm katrs varēs atrast to, kas ies pie sirds tieši viņam.

Jau tagad mēs varam viegli apgalvot, ka Latvian Craft Beer ieņem savu pozīciju vietējā tirgū. Kas ir nepieciešams restorāniem un viņu viesiem? Ekskluzīvs un augsti kvalitatīvs produkts, kāds tieši ir Latvian Craft Beer mazo alus darītavu apvienības piedāvātais alus. Lieliska garša dažādām gaumēm, rūpes par klientu un uztraukums par savu darbu –šāda ir veiksmes atslēga panākumiem! Novēlam Latvian Craft Beer popularitāti un pieprasījumu, un mēs savukārt, gaidīsim jaunumus un skaistu ideju īstenošanu!

21Latvian Craft Beer – новый, но очень перспективный продукт на латвийском рынке. Об объединении маленьких латвийских пивоварен пока знают далеко немногие, но те, кто уже успел познакомиться с ним и попробовать пиво, могут с уверенностью сказать, что у проекта огромное будущее!
О концепте, идее и грандиозных планах нам рассказали представители Latvian Craft Beer – Роланд и Эрлен, когда мы встретились в 3 pavāru restorāns. Мнение о пиве высказал и представитель ресторана.

Персона: Роланд Захаров и Эрлен Янсон
Организация: Latvian Craft Beer
Должность: Роланд – владелец и пивовар, Эрлен – директор и ведущий проекта.
Как занялись бизнесом: Началось все давно, после знакомства с жизнью и деятельностью в Австралии.
Главная победа/главное достижение на данном этапе: В данным момент мы предлагаем одиннадцать сортов пива отличного качества, обладающих неповторимым вкусом. И то, что к нам присоединились одни из лучших латвийских ресторанов , а люди высоко ценят продукт Latvian Craft Beer.
Кредо компании: “Мы создаем вкус!”

– Роланд, Latvian Craft Beer – это совсем новый продукт на нашем рынке. Как вы пришли к идее об объединении латвийским пивоварен? Как все начиналось? И в чем заключается концепт?
– Все началось с того, как я поехал учиться в Австралию в возрасте 16-ти лет. Там я впервые, на примере местных ферм, увидел как работают подобные объединения. Идея понравилась и по возвращению в Латвию предложил ее, касательно латвийских небольших пивоварен. Все-таки опыт уже был, как и видение того, как все должно работать, поэтому было легче. Концепт – это объединение небольших пивоварен для производства и поставки в массы качественного пива.
– Почему выбор пал именно на эти пивоварни, ведь существуют и другие? Что в воплощении этой идеи оказалось самым трудным для вас?
– Почему именно эти – обусловлено разными факторами. Во-первых, обратились к близлежащим соседям. Во-вторых, использовали свои знакомства и связи. И, конечно, важнейшую роль сыграло пиво и его вкус. Ориентируемся на качественный продукт, чтобы клиентам нравилось, а значит, должно стопроцентно нравится и нам. В критерии выбора входили и такие факторы, как уникальность продукта, его новизна и потенциал пивоварни. Ведь у каждого предлагаемого нами сорта, должен был быть особый, уникальный вкус и своя изюминка.
В дополнение к сказанному, представленные у нас пивоварни, географически олицетворяют все четыре латвийских предместья. Расположившись в разных краях страны, они могут рассказать о культуре пивоварения и вкусах каждого уголка Латвии.

– Какие преимущества имеет пиво из маленьких пивоварен в отличие от заводских аналогов? Отличаются ли по вкусу и градусам разные сорта пива с латвийских пивоварен?
– Преимущество – это качество продукта. Маленькие пивоварни используют только лучшее сырье для производства пива. Ограниченное количество позволяет не экономить на составляющих, а делать все необходимое, ради достижения идеального вкуса. И совершенно неважно, понадобится для этого покупать дорогой солод или использовать больше сырья при изготовлении.
Разумеется, различия есть. Отличить их могут знатоки и любители пива. Если говорит о вкусе, то даже пиво одной и той же пивоварни каждый раз будет немного отличаться. Это как с хорошим вином, где конечный результат зависит от множества факторов: года, урожая, количества солнца и т.д.
К тому же, наше пиво, как конечный продукт, поставляется тоже в бутылках. Благодаря использованию нами новейших технологий по заполнению бутылок, мы имеет сроки реализации от двух недель до трех месяцев. В совокупности с неповторимым вкусом крафтового пива все это может составить хорошую конкуренцию заводским аналогам.

– Ваше пиво можно встретить не только в ресторанах, но и в магазинах. Каких именно и планируете ли расширяться?
– Сами мы не поставляем пиво в магазины, это действия самих пивоварен. Хоть мы и объединение, у каждой пивоварни свой взгляд на вещи. Если говорить о Latvian Craft Beer, то мы поставляем пиво только в рестораны. Нам важно знать, что клиент получит не просто качественный, но и эксклюзивный продукт. Такой, который не купит в близлежащем магазине.

– Ваша примарная целевая аудитория: местные жители или все-таки туристы? Слышали о планах проекта, связанного с экскурсиями по пивоварням. Продвигаетесь ли в этом направлении?
– Мы ориентируемся, как на местных, так и на туристов. И тех, и других надо знакомить с качественным латвийским продуктом, который мы предлагаем.
Есть такие мысли, особенно, касаемо пивоварни Madonas. Пока рано рассказывать все подробности, но хотим сделать так, чтобы эта пивоварня стала не просто достопримечательностью и заводом, но и местом отдыха для людей. Хотя уже сейчас можно приехать и посмотреть, как варят наше пиво. Даже в нашем магазине при пивоварне одна стена сделана из стекла и уже через него можно наблюдать за цехом пивоварения.

– Что бы хотели сказать возможным клиентам и покупателям LCB о своем продукте? Какие-нибудь рекомендации?
– Откройте для себя наш продукт и просто насладитесь отличным вкусом настоящего, крафтового латвийского пива.
Вопросы представителю 3 pavāru restorāns – Кристу Фрейсу.

– Как давно вы стали сотрудничать с LCB? Какие виды пива можно встретить в вашем ресторане?
– С Latvian Craft Beer сотрудничаем уже с ноября прошлого года. У нас вы можете попробовать такие сорта, как Madonas, Raiskumietis tumšais un gaišais, Saldalus.

– Что можете рассказать о популярности этого пива? Хорошо ли берут гости заведения? Больше местные или туристы?
– Пиво пользуется отличным спросом, гости довольны. И те, и другие, не могу выделить кого-то отдельно. Гурманы и просто любители пива есть, как среди местных, так и среди иностранцев. Latvian Craft Beer можно вовсе считать экзотикой для туристов. В каждой стране пивоварение имеет совершенно разную культуру.

– Есть ли в планах какое-то более узкое использование пива, например, в кулинарных целях? Маринование мяса для ваших блюд, как вариант.
– Конечно, такие планы есть. Даже сейчас добавляем Latvian Craft Beer в некоторые блюда и делаем на его основе особые соусы. Например, используем в тартаре из мяса страуса. Давно известно, что пиво добавляет вкусу особенности!

– Что посоветуете гостям, пришедшим в ваш ресторан, при выборе пива? Какое пиво вам самому нравится больше всех?
– Посоветую попробовать каждое, ведь все они разные и все достойные. Сам я лично люблю светлое пиво, поэтому предпочитаю Madonas. Из предложенных сортов, каждый найдет для себя тот, который придется по вкусу именно ему.
Уже сейчас можно с легкостью утверждать, что Latvian Craft Beer закрепится на местном рынке. Что необходимо ресторанам и их гостям? Качественный и эксклюзивный продукт, каким и является приготовляемое пиво объединением маленьких латвийских пивоварен. Отличный, разнообразный вкус, забота о клиенте и искреннее волнение за свое дело – залоги успеха! Пожелаем Latvian Craft Beer узнаваемости и востребованности и будем ждать от них новинок и реализации идей!

Чрезмерное употребление алкоголя вредит Вашему здоровью!

Facebook Комментарии
Scroll Up